Tips till den som vill låna pengar enkelt

För den som vill låna pengar snabbt och smidigt finns det olika åtgärder man kan ta. Att jämföra långivare och säkerställa att man får det mest optimala lånet är ett sådant exempel. I denna artikel har vi tagit fram en guide med tips till den som vill maximera sina förutsättningar genom ett lån.

Så får du ett lån enkelt

För den som vill låna pengar enkelt finns det åtgärder att ta. Vi har tagit fram en lista med tips för hur man kan förbereda sig inför att man ska ett lån.

Jämför långivare

Det tar för lång tid att sitta och jämföra alla långivare på egen hand. Därför är det bättre att använda sig av en jämförelsesida som jämför olika långivares villkor och räntor. Det kan vara bra att läsa igenom kundrecensioner för att få en uppfattning om hur det ligger till med kundservice och rykte.

Förbered privatekonomin

För att öka chansen att få bra villkor till sitt lån är det bra att se till att kreditvärdigheten är i gott skick. Man kan betala av eventuella mindre skulder och förbereda sig genom att ha all nödvändig dokumentation som efterfrågas. Det kan handla om inkomstbevis och andra dokument.

Använd BankID

I Sverige har vi tacksamt nog BankID som gör att vi kan signera ansökan digitalt. Detta snabbar på processen avsevärt samtidigt som det också ger ökad säkerhet i din ansökan.

Välj rätt typ av lån

Olika behov kräver olika lån och det gäller att välja rätt typ av lån beroende på behov. Är man inte behov av pengar samma dag utan kan vänta i några dagar är ett privatlån med lägre ränta ett bättre alternativ. Men för akuta utgifter där det inte finns möjlighet att vänta är det bättre med ett snabblån. Analysera behovet för att hitta det bästa lånet.

Leta efter kampanjer och erbjudanden

Ibland kan det finnas kampanjer och erbjudanden som långivare erbjuder. Det kan till exempel handla om lägre räntor eller avgiftsfria månader. Men se till att du alltid läser igenom alla villkor som gäller kring kampanjen så att du inte åker på obehagliga överraskningar.

Kontrollera återbetalningsförmågan

Vi rekommenderar att alltid göra en budget för att säkerställa att det finns en tydlig plan för att hantera återbetalningarna. Genom att planera hur mycket man ska betala tillbaka varje månad kan man svart på vitt få en överblick över ens förmåga vad gäller återbetalningar. Det är också viktigt att endast låna det belopp som man verkligen behöver. Samtidigt ska man inte heller låna för lite då det är bättre med ett större lån än flera smålån. Här gäller det att hitta en balans där man lånar till det man behöver och inte för mycket eller för lite.

Ansök när banken har öppet

Är snabba utbetalningar viktigt är det avgörande att ansöka under långivarens öppettider. Det ökar chansen att få lånet godkänt och pengarna utbetalda snabbare. Vissa långivare har till och med direkta överföringar om man ansöker under öppettiderna. Vanligtvis står öppettiderna på långivarens webbplats och de flesta utgivarna av snabblån har minst sagt flexibla öppettider.

Sammanfattning

För att låna pengar snabbt och enkelt finns flera viktiga åtgärder att vidta. Att använda jämförelsesidor hjälper till att snabbt hitta bästa lånevillkor och räntor samtidigt som kundrecensioner ger insikt i långivarnas service och rykte. Använd BankID för att signera ansökan digitalt eftersom det både snabbar på processen och ökar säkerheten. Välj rätt typ av lån baserat på behov där privatlån passar bättre för lägre ränta och snabblån för akuta utgifter.

Sök efter kampanjer men granska villkoren noggrant för att undvika oväntade kostnader. Gör en budget för att säkerställa återbetalningsförmågan och undvik att låna mer än nödvändigt samtidigt som du undviker flera små lån.