Skatteverket teams

Promemoria om ersättning av Skype i Skatteverkets och …

Skatteverkets remissvar 2021-05-03, Promemoria om ersättning av Skype i Skatteverkets och Kronofogdens verksamhet | Skatteverket

3 maj 2021 — Skatteverket och Kronofogden har gemensamt utrett förutsättningarna att ersätta Skype med Teams som huvudsaklig video- och …

Skatteverkets remissvar 2021-05-03, Promemoria om ersättning av Skype i Skatteverkets och Kronofogdens verksamhet

Myndigheter nobbar Teams och ger exempel på alternativa …

Myndigheter nobbar Teams och ger exempel på alternativa lösningar. – Forum för Dataskydd Forum för Dataskydd

2 dec. 2021 — Skatteverket och Kronofogdemyndigheten beslutade att inte övergå till Microsoft Teams och att tillsammans med andra intresserade myndigheter …

Den 18 november 2021 publicerade en projektgrupp inom E-samverkansprogrammet (e-Sam) med representanter från åtta statliga myndigheter en rapport över alternativ till amerikanska molnplattformar. Projektgruppen drog slutsatsen att det finns lämpliga och lagliga alternativ till Microsoft Teams och presenterade en lista med ett 30-tal lösningar för att bevisa det.

Skatteverket och Kronofogden nobbar Microsoft Teams

Skatteverket och Kronofogden nobbar Microsoft Teams – Computer Sweden

4 maj 2021 — Skatteverket och Kronofogden har beslutat att inte ersätta Skype-applikationen som de använder nu med Teams för videomöten och samarbeten.

Skatteverket och Kronofogden har beslutat att inte ersätta Skype-applikationen som de använder nu med Teams för videomöten och samarbeten. Detta på grund av amerikanska övervakningslagar. Nu ska de titta på alternativ.

Digital samarbetsplattform för offentlig sektor – eSamverka

1 nov. 2021 — Skatteverket och Kronofogden kunde i sin utredning konstatera att en användning av. Teams som huvudsaklig video- och samarbetsplattform …

Esams GDPR-vänliga Teams-alternativ – Voister

9 nov. 2022 — På grund av GDPR och offentlighets- och sekretesslagen beslutades förra året att Skatteverket och Kronofogden inte kunde använda Teams.

Tunga myndigheter nobbar Teams av säkerhetsskäl

Tunga myndigheter nobbar Teams av säkerhetsskäl | SVT Nyheter

3 aug. 2021 — Allt fler myndigheter säger nej till arbeta i Microsoft Teams … det så som Teams ser ut idag, säger Daniel Melin, strateg på Skatteverket.

Allt fler myndigheter säger nej till arbeta i Microsoft Teams eftersom svenskars personuppgifter kan hamna hos amerikansk underrättelsetjänst. Samtidigt planerar Microsoft att flytta molntjänster till Europa.

Myndigheter letar efter lagliga alternativ till Microsoft Teams

Sverige: Myndigheter letar efter lagliga alternativ till Microsoft Teams | techlaw

30 aug. 2021 — I arbetsgruppen ingår, förutom Skatteverket och Kronofogden, även Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Trafikverket, MSB och …

ComputerSweden rapporterar att ett 70-tal offentliga organisationer i Sverige intensivt arbetar för att hitta alternativa videokonferens- och samarbetsverktyg till Microsoft Teams.

Myndigheter nobbar Microsoft Teams: “En risk vi inte kan ta”

31 juli 2021 — Arbetsförmedlingen, Skatteverket och flera andra myndigheter säger nej till att arbeta i Microsoft Teams. Personuppgifter om användarna …

Arbetsförmedlingen, Skatteverket och flera andra myndigheter säger nej till att arbeta i Microsoft Teams. Personuppgifter om användarna lagras nämligen på en server i USA, rapporterar SVT Nyheter.

Skatteverket (Agile Teams) in Swedish | Redpill-Linpro

Agila team för APIer och integration till Skatteverket, text på svenska.

Myndigheter förbjuder Teams – ingen avrådan från SKR

Myndigheter förbjuder Teams – ingen avrådan från SKR – Dagens Samhälle

3 aug. 2021 — Flera myndigheter väljer bort Microsoft Teams för videomöten av … som valt bort tjänsten finns Arbetsförmedlingen och Skatteverket.

Integritetsskäl gör att flera myndigheter förbjuder Microsoft Teams. Men SKR ger ingen avrådan till kommuner och regioner.

Keywords: skatteverket teams